De Belgische firma Falk is gespecialiseerd in de vervaardiging van koperen potten en pannen van top kwaliteit. In de loop der jaren zijn zij geëvolueerd naar een productiefirma met een team van vakmensen die streven naar de ambachtelijke perfectie Een koperen FALK pan is samengesteld uit exclusieve materialen met één doel: comfortabel koken in mooie pannen.

De uitdaging is om de mooiste handgemaakte koperen pan te maken met de hoogste standaard van afwerking. De klassieke reeks, met zijn ergonomische handgrepen uit meetbaar gietijzer, biedt U de traditionele look.
De nieuwe Signatuur reeks is ontworpen om de elegante lijnen van een moderne keuken aan te vullen.

10 redenen

om voor Falk koperen pannen te kiezen!

Het FALK Bimetaal

Het FALK Bimetaal

Koper was het eerst van alle metalen in de prehistorie gekend, nog voor goud. Het edele metaal koper wordt sinds eeuwen geassocieerd met top gastronomie. Koper zorgt voor culinair comfort door de perfecte warmtespreiding langs bodem en zijwanden.

Massieve koperplaat

Massieve koperplaat

Het FALK bimetaal bestaat uit een massieve koperplaat waarop een 200 micron (0,2mm) flinterdunne laag austenitische inox is verankerd met een drukkracht van 850 ton/cm2. De aldus ontstane "interkristallijne" verbinding garandeert een onbeperkte levensduur.

Koper en Inox

Koper en Inox

Dankzij het massief koper ontstaat er een ideale warmte spreiding die zorgt voor meer controle en comfort tijdens het koken. Bovendien is de austenitische inox binnenlaag permanent, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

De Klassiek lijn

De Klassiek lijn

De Klassieke reeks heeft ergonomische handgrepen uit gietijzer.

De Signature lijn

De Signature lijn

De strakke moderne handgrepen zijn vervaardigd uit massief gegoten inox.

Onderhoud

Onderhoud

Koperpoets is niet langer nodig! Alle modellen worden met een satijnglans geborsteld. Deze zijdeglans finishing onderhoudt zich eenvoudig met een sponsje.

Duurzaam

Duurzaam

Een aankoop van FALK pannen is een investering die, dankzij de lange levenslange duurzaamheid en de besparing van energie, zichzelf zal terugbetalen na vele jaren kookplezier.

Professioneel

Professioneel

Verhoudingen, afrondingen en vormen zijn ontwikkeld in samenwerking met beroepschefs.

Sinds 1958

Sinds 1958

Een derde generatie familiebedrijf, dus zeer vertrouwd.


Warmtebronnen

Warmtebronnen

Falk koperen pannen zijn te gebruiken op gas, conventionele elektrische en vitro-keramische kookplaten en ook op inductie. Inductie fornuizen vereisen een ijzeren kern. Aangezien koper niet inductief is, biedt FALK een massieve gietijzeren plaat, die rechtstreeks op het inductiefornuis kan worden gelegd. Via de geïnduceerde warmte kunnen alle modellen van FALK probleemloos worden gebruikt met behoud van al zijn culinaire eigenschappen.

GEÏNTERESSEERD GERAAKT?

Vraag nu uw offerte aan!

Contact