Wij verzorgen kleinschalige kooklessen en kookworkshops achter bij Kookwinkel La Mesa Koken en Tafelen; “De Haagse kookschool”. Wij gebruiken in onze keuken geen pinda’s en noten. Mocht u een voedsel allergie hebben, laat het ons van te voren weten, dan houden wij, indien mogelijk, hier rekening mee.

Workshops kunt u individueel volgen, maar ook met groepjes. Voor groepen is het mogelijk om zelf een datum en thema te kiezen.

Kooklessen

(Exclusief drankjes)

High Tea | €65 p.p.

High Tea | €65 p.p.

Hoe bereid je een echte Engelse High Tea voor? Wat hoort daar allemaal bij en welke variaties kun je maken. Je gaat zelf aan de slag met je collega's en/of vriendinnen en uiteraard eet je de zelfgemaakte High Tea lekker op!

Franse Tartelettes | €55 p.p.

Franse Tartelettes | €55 p.p.

Heb je altijd al zelf die heerlijke Franse tartelettes willen maken? Je maakt zelf 4 soorten tartelettes; rood fruit, citroen, chocolade en appel. Uiteraard zijn de zelfgemaakte tartelettes voor jou!.

Soepen & Sauzen | €75 p.p.

Soepen & Sauzen | €75 p.p.

Altijd al willen weten hoe een perfecte bijpassende saus bijv.  jus de veaux of een beurre blanc te maken én tegelijkertijd wat meer variatie in je soepenassortiment te maken 😉 Doe dan mee. Leuk om te doen. Voortaan draai je je hand niet meer om voor een bijpassende saus en een gebonden of heldere soep! Uiteraard testen we zelf onze zelfgemaakte soepen en sauzen!

Pasta |  €45,00 p.p.

Pasta | €45,00 p.p.

Zelf leren pasta maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je gaat deeg maken en zelf kneden. Met een pastamachine maken we tagliatelle en ook maak je zelf verschillende gevulde pasta's. Na afloop kan je de verse pasta meenemen naar huis. Bij groepsreserveringen mag er ook gezamenlijk gegeten worden! (+€5,00 p.p.)

Vegetarisch koken | €75 p.p.

Vegetarisch koken | €75 p.p.

Wil je leren koken zonder vlees en zodoende eens wat variatie aanbrengen in je eetpatroon? Doe dan mee met de kookles vegetarisch koken. Er komen verschillende technieken aan bod. Zo kan je elke dag een lekker gerecht maken. Uiteraard eten we de lekkere vegetarische gerechten heerlijk op!

Lacanche kookles | €85 p.p.

Lacanche kookles | €85 p.p.

Een bijzondere les om vertrouwd te worden met uw Lacanche fornuis. Dat kan bij ons of bij u op uw eigen fornuis. Vooraf wordt uw doel besproken en wij dragen zorg voor de ingrediënten.

Nagerechten | €75 p.p.

Nagerechten | €75 p.p.

Wil je wat meer verschillende typen nagerechten leren maken? Doe dan mee met deze kookles! Hoe maak je sorbetijs en lekkere chocolademousse of een bavarois en hoe maak je klein gebak? Na afloop mag het allemaal mee naar huis!

Black Box | €95 p.p.

Black Box | €95 p.p.

Leuk team uitje! Je kunt kiezen uit verschillende black boxen met verschillende ingrediënten. Elk team kiest een eigen box. Uiteindelijk maakt elk team een gerecht met de ingrediënten uit de gekozen box. Leuk ook als teamuitje of afsluiting van een  teambuildingsmiddag!

Thema's op aanvraag

Thema's op aanvraag

Er is nog veel meer mogelijk. Bespreek uw wensen gerust met ons!

Basis Cursus

 5 lessen | €395 p.p.

Altijd al willen leren koken maar nog nooit de kans gehad of gekregen? Leer dan nu in 7 lessen de basis van het koken.

  • Basistechnieken van het koken zoals blancheren, grilleren, etcétera

  • Koude en warme sauzen bereiden op basis van een roux

  • Basisversnijdingen en bereidingswijzen van vlees, vis, groenten, fruit, aardappelen

  • Gerechten op smaak brengen met diverse kruiden

  • Heerlijke nagerechten

Na het volgen van deze lessen sta je met veel meer vertrouwen in de keuken en haal je het beste uit je ingrediënten. Tijdens de lessen is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De lessen zijn in kleine groepjes, zodat er voldoende aandacht is voor u. Bent u geïnteresseerd meld u dan alvast aan. U kunt mailen met info@haagsekookschool.nl

Kinderkoken

Kinderfeestjes. Hieperdepiep hoera! Als je jarig bent dan hoort daar natuurlijk een leuk feestje.
De feestjes kunnen vanaf 6 kinderen gehouden worden na schooltijd.
In overleg kunnen we ook feestjes op zaterdag of zondag verzorgen.
Er dient altijd tenminste 1 ouder aanwezig te zijn als begeleider.

Prinsessen/ Piraten party € 18,50 p.p.

Dit is leuk voor de kleintjes. Prinses of Piraat Ook gaan we ieder een klein cake-je versieren en als afsluiting ook nog een mooie kroon of schatkist knutselen. Duur van het feestje ongeveer 1 uur en 45 minuten. Natuurlijk is er ook tijd om te zingen voor de jarige en kadootjes uit te pakken.

Pasta party €19,50 p.p

Kookfeest voor de kindjes van 7+. In de opkamer is de ontvangst aan de Tea-table. (blauw of roze thema). Daarna gaan we naar de keuken om het pasta deeg te maken. Als het deeg aan het rusten is hebben we tijd om de kadootjes uit te pakken in de opkamer. Vervolgens gaan we in groepjes de pasta maken met de pasta machine. De pasta wordt in bakjes mee naar huis genomen. Duur van het feestje is ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Pizza party € 19,95 p.p.

Kookfeest voor kinderen van 8+. In de opkamer is de ontvangst aan de Tea-table. (blauw of roze thema). Daarna gaan we naar de keuken om zelf het pizza deeg te maken. Als het deeg in de rijskast gaat rusten is hebben we tijd voor een pauze in de opkamer. Tijdens deze pauze kunnen kadootjes uitgepakt worden. Vervolgens gaan we de pizza uitrollen en beleggen. De pizza's worden in de oven gebakken en worden in de keuken opgegeten. Duur van het feestje is ongeveer 2 uur.

Cupcake party € 19,95 p.p.

Dit is een leuk bakfeest feestje voor kindjes van 6+. In de opkamer is de ontvangst aan de Tea-table. (blauw of roze thema). Daarna gaan we naar de keuken om het cup cake beslag te maken. Je mag je eigen baking cups kiezen. Als de cup cakes in de oven staan is er tijd om in de opkamer kadootjes uit te pakken en evt. een extra activiteit te doen. Als de cupcakes voldoende afgekoeld zijn, mogen ze versiert worden met fondant en verschillende strooisels. De cupcakes worden in doosjes mee naar huis gegeven. Duur van het feestje is ongeveer 2 uur.

Koekjes feest € 19,95 p.p.

Bakfeest voor kindjes van 6+. In de opkamer is de ontvangst aan de Tea-table. (blauw of roze thema). Daarna gaan we naar de keuken om het koekjes deeg te maken. Als de koekjes in de oven staan is er tijd om kadootjes uit te pakken en evt. een extra activiteit. Als de koekjes voldoende afgekoeld zijn, mogen ze versiert worden met glazuur, fondant en verschillende strooisels. De koekjes worden in een doosje mee naar huis genomen. Duur van het feestje is ongeveer 2 uur.

Sushi party € 19,95 p.p.

Kookfeest voor kinderen van 8+. In de opkamer is de ontvangst aan de Tea-table. (blauw of roze thema). Daarna gaan we naar de keuken om de sushi rijst te maken. Als de rijst in de garingsoven staat is het tijd voor een pauze. Tijdens deze pauze kunnen kadootjes uitgepakt worden. Vervolgens gaan we de sushi beleggen en rollen. De sushi wordt mee naar huis genomen. Duur van het feestje is ongeveer 2 uur.

 

 

Extra optie’s die verlengen de duur van het feestje.

(handig als pizza deeg aan het rijzen is, cupcakes of koekjes in de oven zitten of pasta deeg aan het rusten is)

Limonade fontein € 2,00 per kind

Zelf je beker limonade uit de verlichte fontein tappen is echt feest!

Chocolade fontein € 4,50 per kind

Met een chocoladefontein kun je chocoladefonduen. Fruitsoorten (afhankelijk van het seizoen) banaan, meloen, appel, druiven, aardbei, peer en frambozen. Maar ook marshmallows worden geserveerd.

Mini -popcorn machine € 2,00 per kind

Suikerspin machine € 2,50 per kind

GEÏNTERESSEERD IN EEN WORKSHOP?

Reserveer nu!

Contact